Cestování s miminkem – jak zajistit, aby vaše děťátko mělo příjemnou noc

Prozkoumávání světa s dítětem je jedna z nejúžasnějších věcí, na které se rodiče těší. Ať jedete na výlet nebo na návštěvu k prarodičům, chcete, aby vaše dítě mělo co nejklidnější noční spánek. Naše cestovní postýlky vám v tom pomohou na kratších i delších cestách!

Plánujte si cestu v předstihu

Cestování s dítětem by mohlo být stresující, není to ale třeba. Naplánujte si cestu předem, aby vše mohlo proběhnout hladce. Vezměte s sebou Maxi-Cosi Swift a budete mít o starost méně. Swift poslouží jako postýlka pro miminko nebo batole i jako ohrádka pro bezpečnou hru. Jestliže plánujete dlouhou cestu, přečtěte si naše tipy pro bezpečné a komfortní cestování. Pokud budete cestovat letadlem, přečtěte si naše krátké návody „letecky s miminkem“ a „letecky s batoletem“

Seznamte se s Maxi-Cosi Swift
maxi-cosi

Cestujte nalehko

Balíte na výlet, který bude trvat i přes noc, s vaším miminkem nebo batoletem? Věnujte čas na sepsání seznamu potřebných věcí. Abyste cestovali nalehko a zároveň vaše dítě strávilo noc v pohodlí, přidejte na seznam naši Iris nebo Swift. Maxi-Cosi Iris je skládací cestovní postýlka, kterou složíte do kompaktního balíčku. Maxi- Cosi Swift je 3 v 1 cestovní postýlka, kterou během pár sekund složíte jednou rukou. Obě postýlky mají vlastní cestovní obal a ať vyberete kteroukoli, jste vždy připraveni vyrazit!

Objevte naše stylové cestovní postýlky
maxi-cosi

Rozlišujte denní a noční čas

Je důležité pomoci miminku rozlišovat mezi nocí a dnem. Ujistěte se, že pokoj je přes den dobře osvětlen. Ráno roztáhněte závěsy a pusťte do pokojíčku přirozené jasné světlo. Miminko převlékněte jako symbol začátku nového dne. Přes den je důležité si s miminkem hrát a povídat, i během denního jídla si s ním povídejte nebo mu zpívejte. Během noci se řád mění. Během nočního krmení, přebalování apod. držte světlo maximálně ztlumené a vytvořte tiché prostředí. Nepovzbuzujte dítě ke hraní, poskytněte mu konejšivou náruč. Postýlka Iris s nastavitelnou výškou ležení bude šetřit vaše záda při ukládání miminka.

Objevte Iris
maxi-cosi

Ujistěte se, že v dětském pokoji je správná teplota

Je důležité, aby pokoj, kde dítě spí, měl ideální teplotu mezi 16-18 o Celsia. Ráno otevřete okna a vyvětrejte. Na cesty s sebou můžete vzít pokojový teploměr a teplotu zkontrolovat. Dětská postýlka by neměla být umístěna blízko radiátorů, kamen nebo vyústění klimatizace. Cestovní postýlka Iris váží méně než 6 kg, takže ji můžete v místnosti snadno přenášet.

Objevte Iris
maxi-cosi

Dodržování režimu před spaním

Trvejte na denní rutině ohledně spánku – tím pomůžete zajistit klidnější usínání, ale i delší a kvalitnější spánek. Nejlepší je začít s tímto večerním rituálem 30-60 minut před spaním. Rituál může zahrnovat: koupel, obléknutí do pyžamka, jemnou masáž, ukolébavku. To je úplně na vás a na vašem dítěti – jen se snažte, aby každý večer pokud možno byly postupy stejné a ve stejném pořádku. Jak se rituál stává součástí vašeho života, využijte i pomoci Maxi-Cosi Swift postýlky. Snadno složitelná, lehká, s 2 výškově nastavitelnými polohami pro miminko i později batole, tato postýlka vám bude při cestování a večerním rituálu maximálně nápomocná.

Objevte Swift
maxi-cosi

Neoblékejte dítě na noc příliš

Ujistěte se, že vaše dítě není při spánku přehřáté a lépe se mu tak spí. Postýlka Swift s prodyšnými bočnicemi napomáhá cirkulaci vzduchu. Známky, že vašemu dítěti je moc horko: Vlhké vlásky, rudé tvářičky, zrychlený dech, horké bříško. Zkuste přiložit dva prsty dítěti na krček nebo zádíčka – pokud je přehřáté, odeberte jednu vrstvu oblečení nebo přídavnou přikrývku a zkontrolujte znovu za 10 minut.

Koukněte na Maxi-Cosi Swift
maxi-cosi

Nechte dítě usínat samo

Jak vaše dítě roste, zkuste mu dát šanci usínat samotné. Na konci vašeho večerního rituálu ho jemně uložte na záda a tiše na něj mluvte. Opakujte podobná konejšivá slova během jeho usínání. Přes poloprůhlednou stěnu postýlky Iris můžete miminko dále kontrolovat aniž byste ho rušili. Po několika večerech si dítě začne asociovat vaše slova s usínáním v postýlce a usne snadněji.

Objevte Iris
maxi-cosi