maxi-cosi

Když miminko přijde domů z porodnice

Na tenhle den nikdy nezapomenete – přinášíte si domů poprvé svoje miminko. Budete plní plánů do budoucna a budete se těšit, jak svým nejbližším představíte nového člena vaší rodiny.

Několik zlatých pravidel vám pomůže první cestu autem zvládnout v pohodlí a bezpečně a být připraveni na oslavy.

Cestujte bezpečně

Nezapomeňte, že základní věc je používat certifikovanou autosedačku pro vaše dítě a samozřejmě hlavně pro novorozené miminko. Můžete vybrat „autovaničku“ nebo protisměrnou autosedačku. Autovanička má další výhodu – můžete ji použít během dne i jako přenosnou postýlku.

Top Tip

Dobrý nápad je vyzkoušet si instalaci autosedačky v autě „nanečisto“, abyste ji pak bravurně zvládli v den, kdy v ní poprvé povezete svého skutečného pasažéra.

Nejbezpečnější místo k instalaci autosedačky je prostřední zadní sedadlo auta, kde je dítě nejvíc chráněno v případě bočního nárazu. Nemusí to být ale vždy praktické kvůli tvaru sedadla apod. Pak nejlépe zvolit pravé nebo levé zadní sedadlo.

Top Tip

Pokud je to možné, používejte Isofix základnu k upevnění sedačky. Je to mnohem snazší než klasické upevnění pomocí pásů.

Pokud instalujete autosedačku na přední sedadlo, nikdy nezapomeňte předem vypnout airbag. Pro větší bezpečnost vždy doporučujeme umisťovat autosedačku raději na zadní sedadlo.

Top Tip

Nikdy nepřevážejte dítě v autě jen v náručí – při prudkém zastavení by mohlo vyleťet z vašich rukou a narazit na palubní desku.

Cestujte v pohodlí

Malinké děti se snadno přehřejí nebo prochladnou. Ujistěte se, že vaše dítě je během cesty v teple a pohodlí, ale nepřehřáté.

Top Tip

V létě je nutné používat zastínění oken v autě, jednak aby se dítě nepřehřívalo a jednak aby se některé kovové části ve voze nerozpálily. V chladném počasí je dobré použít speciální fusak na autosedačku.

Cestujte prakticky

Usnadněte si život! Když si vyberete kombinovaný kočárek Maxi-Cosi s autosedačkou, budete mít vše, co je třeba, abyste vyrazili společně do světa – pěšky nebo v autě. A pro maximální flexibilitu jsou Maxi-Cosi autosedačky kompatibilní s většinou kočárků na trhu.