maxi-cosi

Jak nejlépe eliminovat rodičovský stres

Názor špičkového psychologa, který poskytne tipy na snížení rodičovského stresu .

Maxi-Cosi přichází na pomoc moderním rodičům, kteří se snaží vyhovět všem nárokům rodinného života a uvádí na trh Produkt „Family 360“. Soubor otočných autosedaček pro děti ve věku 0-4 let je navržen tak, aby pomohl rodičům rychle a snadno převážet děti v autosedačkách podle toho, jak se vyvíjejí jejich potřeby v čase. Snadno použitelná řada 360 Family znamená usnadnění života pro rodiče hledající dlouhodobou hodnotu při zachování bezpečí a pohodlí jejich dětí a je navržena tak, aby se zmenšil „cestovatelský stres“.

Značka Maxi-Cosi při představování svého nejnovějšího milníku v oblasti inovací pověřila psychologa, psychoterapeuta a kouče Honey Langcaster-Jamese, aby poskytl tipy na snížení stresu rodičů při cestování s dětmi autem:

"Je mnohem snazší účinně plnit rodičovskou úlohu, když se cítíte dobře vybaveni a připraveni." To znamená nejen mít správné nástroje a produkty, které vám pomohou s každodenními rodičovskými úkoly, ale také mít jistotu, že můžete své dítě správně chránit. V poslední době panují celosvětové obavy o bezpečnost a zdraví a děti jsou na prvním místě. „Kromě fyzické bezpečnosti je důležité, aby se vaše dítě skutečně cítilo také bezpečně emocionálně“ říká Langcaster-James.„ Kdykoli opouštíte bezpečnou bublinu domova a vydáváte se na cestu autem, hrozí často stres. Je třeba hodně přemýšlet: co musíte vzít, kde musíte být, jak dlouho to bude trvat než se tam dostanete. Děti to dokážou vycítit a někdy na zvýšené napětí reagují tím, že jednají nestandardně nebo nespolupracují právě ve chvíli, kdy potřebujete, aby všechno šlo hladce. Toto je jejich způsob, jak protestovat a dát vám vědět, že i oni cítí stres. “ Z tohoto důvodu je důležité mít v rukávu několik tipů a triků, které zajistí, že se vaše dítě bude cítit jisté a v bezpečí i když sami spěcháte, abyste se někam dostali!

Rens Joosten, ředitel marketingu produktů autosedaček ve společnosti Maxi-Cosi, uvádí: „První otáčivou autosedačku jsme uvedli na trh v roce 2007 a vidíme, že řada 360 opravdu staví na našem silném dědictví s novým systémem autosedaček, který jsme vyvinuli tak, aby odrážel rodičovství potřeby dneška. Jako značka, která si zakládá na porozumění potřebám rodin, bylo důležité využít naši odbornost v oblasti designu k zavedení funkcí, díky nimž bude život v dnešní době pohodlnější a bez stresu. Víme, že schopnost otáčet autosedačkou pouze jednou rukou je neuvěřitelně užitečná funkce, protože děti jsou v průběhu svého vývoje stále těžší a samostatnější a v tomto je klíčová užitečnost našeho nového produktu, který je opravdovým milníkem! Je také skvělé, že jsme byli schopni spolupracovat s nezávislým odborníkem, jako je Honey, který nám pomůže poskytnout tipy na podporu rodin.
Mezi hlavní tipy patří:

  1. Důslednost a obeznámenost jsou klíčové. Malé děti především potřebují stálost, rutinu a důvěrnou znalost prostředí. To pomáhá snižovat jakoukoli úzkost a děti se cítí v bezpečí, když znají rutinu a mohou proto předvídat, co se stane. Používání známých věcí v autě, jako je systém 360 Family, který se přizpůsobí vaší rodině a může být použit od narození do čtyř let, jim pomůže vytvořit pocit stability a opakování, což snižuje stres, který mohou jinak pociťovat, když vyrážíte na cestu.
  2. Dopřejte svému dítěti dostatek pohodlí i když řídíte. Malé děti milují navazování očních kontaktů a pocit být fyzicky blízko rodičů a může pro ně být těžké se během jízdy v autě nemazlit a zůstávat sice blízko, ale bez možnosti kontaktu.. Zajistěte proto, aby se ve své sedačce cítiy alespoň co nejvíce fyzicky pohodlně a měli po ruce nějaké měkké hračky, jako je oblíbený medvídek nebo deka a také hledejte jiné způsoby, jak vyjádřit svou přítomnost a péči. Povídejte si s nimi, možná dokonce zpívejte společně některé dětské písničky. Když budete pomocí svého hlasu komunikovat se svým dítětem, zajistíte, že i když ho nebudete moci držet v náručí, bude se s vámi stále cítit ve spojení. Také speciální zrcátko Maxi-Cosi umístěné na opěrce předního sedadla vám pomůže udržet oční kontakt a zajistit, aby se děti cítily pohodlněji.
  3. Udělejte vše, co je ve vašich silách, abyste si věci usnadnili. Předběžné plánování vašich výletů je užitečné pro zmírnění spěchu na poslední chvíli, takže využijte každou příležitost a usnadněte si život tím, že budete předem připraveni. Možná byste mohli mít připravenou u dveří tašku do auta s hračkami, jen jí vzít a jít. Cokoli, co dále alespoň trochu zjednoduší situaci - včetně toho, že máte otočnou autosedačku, do které snadno a superrychle dostanete vaše svíjející dítě - může pomoci, abyste nebyli ve stresu. Jde o to mít o jednu věc méně na starosti a umožnit i vašemu dítěti cítit se bezpečně, protože vycítí, že vy jste připravení a uvolnění.
  4. Udělejte z cest automobilem čas na učení a objevování. Malé děti jsou přirozeně zvědavé na svět a rádi se zaměřují na to, co je zajímá a zaujme. Pokud neřídíte, v čase stráveném v autě hledejte jemné náznaky v jejich výrazech obličeje nebo řeči těla, které naznačují, o co se zajímají nebo na co se dívají. Během cestování můžete poukázat na některé zábavné a zajímavé věci, které můžete vidět, jako jsou ostatní projíždějící auta nebo stromy, které míjíte, a může to být skvělý čas pro mladší děti, aby rozvíjely slovní zásobu. Když je povzbudíte k tomu, aby projevovali zájem o svět kolem sebe, pomůže to také udržet jejich mysl mimo jakékoli úzkostné pocity.
  5. Postarejte se o sebe! Jedním z nejlepších způsobů, jak se můžete o své dítě obecně starat, ale zejména když ho vezmete do auta, je to, abyste se ujistili, že se dobře staráte o své vlastní potřeby. také. Postarejte se o všechny vaše základní potřeby, ujistěte se, že nejste v zoufalém spěchu, že nejste hladoví nebo nevyspalí než půjdete do auta, abyste nebyli ve stresu. Pokud si rádi hrajete oblíbenou hudbu v autě nebo si vezmete kávu na cestu, vaše dítě vycítí, že jste uvolnění, užíváte si výlet a naučí se od vás, že cesty autem jsou zábavné a nemusí se bát. Pamatujte, že jako rodič musíte mít vždy jistotu, že se i o sebe dobře staráte, pokud se chcete dobře postarat o někoho jiného!

Honey Langcaster-JamesHoney Langcaster-James BSc (Hons) MSc PG Dip PPABP CPsychol (www.HoneyLangcaster-James.com ) je známý psycholog, psychoterapeut a populární komentátor na téma psychologie. Se sídlem v Londýně je ředitelem služeb v globální poradenské psychologii v oblasti médií On Set Welfare (www.onsetwelfare.com), člen Leadershi pro zlepšení zdravotní péče.